Media30 dec '16 17:35

Deze sterren denken dat ze kunnen zingen...

Auteur: Kay Rutten

De één kan wat beter zingen dan de ander, maar deze acteurs doen een poging om naast hun acteercarrière ook door te breken als muzikant. Van 'The Hoff' tot Bruce Willis, allemaal grepen ze naar de microfoon.

Foto: HH/Andre Csillag / Rex Features Ltd.
Foto: HH/Andre Csillag / Rex Features Ltd.

Het gaat dus niet om Jennifer Lopez of Will Smith, acteurs die ernaast ook echt muzikant zijn. Maar verborgen pareltjes van beroemdheden die hopen ooit ook beroemd te worden als muzikant.

Macaulay Culkin

We trappen af met Macaulay Culkin, het kindsterretje uit de Home Alone filmreeks. Hij heeft een band geïnspireerd op Velvet Underground:

David Hasselhoff

Tweede op het lijstje is iemand die het al gelukt is om door te breken als muzikant. Althans, in Duitsland dan. We hebben het natuurlijk over David Hasselhoff. Hier op de muur bij de Brandenburgertor:

Scarlett Johansson

Er zitten echter ook sterren tussen die daadwerkelijk goed kunnen zingen. Actrice Scarlett Johansson is zo iemand. Ze is bekend als Black Widow uit de Marvel filmreeks maar sprak dit jaar ook de stem in van slang Kaa uit Jungle Book:

Ryan Gosling

Een (bijna) onontdekt pareltje is Ryan Gosling. De moviehunk kan niet alleen acteren maar is ook een multi-instrumentalist. Samen met goede vriend Zach Shields vormt hij de 'Dead Man's Bones', een wat donker folk-rock duo. Het album is al uit 2009 maar wel heel erg goed:

Bruce Willis

En dan nog wat guilty-pleasures van de redactie. Het is cult, het is ijdel maar wat geeft het allemaal? Bruce Willis als zijn muzikale alter ego Bruno. Heeft zelfs nog een album uitgebracht bij het prestigieuze Motown:

William Shatner

Captain Kirk, alias William Shatner maakt het misschien nog wel het bontst. Ladderzat met een sigaret in de mondhoek waagt hij zich aan 'Rocket Man' van Elton John. Wat een grootheidswaanzin van de man:

Eddie Murphy

En, last but not least, Eddie Murphy. Hoe kunnen we het jaar beter afsluiten dan met dit geweldige nummer?

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen