Media8 feb '17 09:32Aangepast op 8 feb '17 11:01

Duurste acteur keert terug op het witte doek

Auteur: Kevin Goes

Dwayne Johnson kruipt voor zijn nieuwste filmrol in een bekend jasje. Hij speelt namelijk een worstelaar in de film ‘Fighting With My Family’. Daarmee keert hij terug naar zijn roots: Johnson brak door als worstelaar The Rock.

Foto: Hollandse Hoogte
Foto: Hollandse Hoogte

Johnson was volgens zakenblad Forbes in 2016 de best betaalde acteur ter wereld. Hij haalde in één jaar tijd 64,5 miljoen dollar op met filmrollen in onder meer The Fast and The Furious-franchise en actiecomedy 'Central Intelligence'.

Johnson tekent ook voor de productie van de film, die gaat over een broer en zus – Zak en Saraya - die het willen maken in de worstelring. De film wordt gebaseerd op een documentairereeks, die ook ‘Fighting With My Family’ heet. Die gaat het levensverhaal van Paige, de naam die de echte Saraya in de ring gebruikt, en werd uitgezonden op de Britse zender Channel 4. Stephen Merchant schreef het scenario en regisseert de film. Merchant was een van de schrijvers van The Office en Extras en is als acteur te zien in de volgende Wolverine-film ‘Logan’.

 

De opnames beginnen deze maand. Daarmee wordt het een druk jaar voor Johnson, die ook in ‘Fast and Furious 8’, ‘Baywatch’ en ‘Jumanji’ te zien zal zijn. Daarnaast is hij bezig met een vervolg op San Andreas, speelt hij de slechterik in superheldenfilm ‘Shazam!’ en is hij de hoofdrolspeler op een film gebaseerd op jaren 80 computergame ‘Rampage’.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen