Media28 apr '17 13:43Aangepast op 28 apr '17 14:09

Trump: 'Ik dacht dat het presidentschap makkelijker zou zijn'

Auteur: Noémi Prent

President Donald Trump zegt in een interview met Reuters dat hij had verwacht dat het presidentschap makkelijker zou zijn dan zijn oude leven. Hij mist het om zelf auto te rijden en heeft het gevoel dat hij in een cocon leeft.

Foto: ANP
Foto: ANP

'Ik hield van mijn oude leven. Ik had zo veel dingen te doen', vertelt Trump tegen de Reuters-journalisten. 'Dit is meer werk dan mijn oude leven. Ik dacht dat het makkelijker zou zijn.' Morgen bereikt Trump een heuse mijlpaal: zijn eerste honderd dagen als president zitten er dan op.

Cocon

Voor zijn presidentschap was Trump al een publiek figuur met alle nodige beveiliging van dien. Maar de 24-uursbeveiliging die hij nu heeft, dat is nog steeds wennen voor hem. 'Je zit in je eigen kleine cocon. Omdat je zo zwaar beveiligd wordt, kun je nergens echt naartoe.' Meestal wordt de president rondgereden in een limousine of een SUV. 'Ik hou van autorijden', benadrukt de Republikein. 'Ik kan nu niet meer rijden.'

Correspondents' Dinner

Trump breekt dit weekend met de traditie van het White House Correspondents' Dinner in Washington. Hij wil het evenement niet bijwonen, omdat hij zich oneerlijk behandeld voelt door de media. Maar zeg nooit nooit. 'Ik zal volgend jaar zeker komen', zegt de president als hem gevraagd wordt of hij van plan is in de toekomst wél te komen.

Noord-Korea

De kans op een groot conflict met Noord-Korea is aanzienlijk aanwezig, benadrukt de president in het interview. 'Het is een vreselijke deal die Hillary (Clinton, red.) gemaakt heeft. We gaan opnieuw in gesprek over de deal.' Trump zegt veel vertrouwen te hebben in de Chinese president aangaande de situatie in Noord-Korea. 'Ik heb een hele goede persoonlijke relatie opgebouwd met president Xi. Ik heb het gevoel dat hij alles in zijn macht doet om ons te helpen', zegt Trump. 'Ik wil geen problemen veroorzaken voor hem. Hij is een vriend van me.' Eerder zei Trump nog bereid te zijn Noord-Korea aan te pakken zonder China.

Lees ook: 'Militair treffen met Noord-Korea steeds waarschijnlijker'

Via: Reuters


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen