Media4 jul '17 17:15Aangepast op 5 jul '17 11:10

Opmerkelijke overstap: staatssecretaris EZ naar NPO

Auteur: Jeroen Stans

Zittend (demissionair) staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) wordt per 1 september bestuurder bij de NPO. De PvdA'er treedt toe tot de raad van bestuur van de Publieke Omroep, meldt de NPO in een persbericht.

De huidige staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam (PvdA). Foto ANP
De huidige staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam (PvdA). Foto ANP

De overstap is opmerkelijk, omdat Van Dam tot die tijd gewoon staatssecretaris blijft. Volgens een woordvoerder van Economische Zaken is de overstap met premier Rutte besproken.

Rutte: 'Wat maakt het uit, hij is staatssecretaris Landbouw'

Premier Rutte ziet 'geen probleem' in de overstap. 'Wat maakt dat nou uit, hij is staatssecretaris Landbouw. En dit is een demissionair kabinet. Wij gaan echt geen grote besluiten over de omroep meer nemen.'

Als er op 1 september nog geen nieuw kabinet is, neemt minister Henk Kamp de taken van Van Dam in het kabinet over, meldt zijn woordvoerder. Maar oud-voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas meent dat Van Dam meteen zijn functie moet neerleggen:

Van Dam noemt het 'een voorrecht' om voor de NPO te gaan werken. 'Vanuit mijn passie voor innovatie en technologie en mijn overtuiging van het belang van een sterke publieke omroep, zal ik gaan bijdragen aan een moderne media-organisatie die nieuwe technologie benut om kijkers en luisteraars op alle platforms zo goed mogelijk te bedienen', aldus Van Dam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen