Media11 jan '19 12:17Aangepast op 29 dec '20 12:35

Het Grote Podcast Luisteraarsonderzoek

Auteur: BNR Webredactie

Het Nederlandse podcastlandschap begint steeds meer vorm te krijgen, maar een echt duidelijke luisterkaart is er nog niet. Vorig jaar werd podcast luisteren in Nederland nog getypeerd als uitgesteld radio luisteren. En het medium wordt door commerciële (luister)onderzoekers nog weg gezet als ‘te klein’.

Enquête: Het Grote Podcast Luisteraarsonderzoek

Zonde! Want het aantal podcastmakers en platforms neemt toe, de kwaliteit van podcasts wordt steeds beter, er zijn steeds meer bedrijven die zich in het medium verdiepen, maar… er is weinig tot geen inzicht in de podcastluisteraar. Zonde, nogmaals, want hoe kunnen dan al die verrassende, informatieve en spannende podcasts hun weg naar jou, de luisteraar vinden.

Dat niet alleen, doordat er nog zo weinig onderzocht is over podcastconsumptie, gebruik, relatie en vertrouwen tussen de podcasters en hun publiek, is het heel lastig voor podcastmakers, platforms, om goed te kunnen experimenteren, groeien en de juiste vorm te vinden.

Hoog tijd voor Het Grote Podcast Luisteraarsonderzoek! Waar we jou vragen hoe jij je podcasts graag consumeert. Vul de enquête in en laat weten hoe wij, dé podcastmakers van Nederland, het nóg beter kunnen doen. Dit kan nog tot 20 januari!

Gerelateerde artikelen