Media23 aug '18 13:02

Van melige nerds tot moralisten, van borrelpraat tot lessen in wijndrinken

Auteur: BNR Webredactie

Als je je echt grondig wilt verdiepen in de wereld van podcasts, zou je moeten stoppen met werken. Wat een wereld is dat zeg, nee, een heelal is het, een heelal dat exponentieel aan het uitdijen is.

Ik verdiep me op dit moment bijvoorbeeld in de wereld van de pretparkwatchers. Ik moest een behoorlijk hoge drempel over. Ik ga, dacht ik, toch niet luisteren naar volwassen mannen die niets liever doen dan in Plopsa- Toverland of Walibi zijn? Ik moest, van de organisatie, en ik moet zeggen, er is 1 podcast bij waarvan ik zeg: Ja, die is goed te beluisteren zonder zelf zo'n pretparkfan te zijn dat je van opwinding niet kunt slapen omdat je morgen naar de Efteling gaat.

Ik zeg uiteraard niet welke podcast dat is, dat bewaar ik voor 3 september, als de awards worden uitgereikt. Tech, doe ik ook. Dat is een freakgebied, soms praten de mannen in de techpodcasts een soort aliens-taal. Ik leer er veel van, terwijl ik zeker niet a-tech ben.

Podcasts, ze zijn niet meer dan audio-opnames die iemand op het net heeft gezet, maar ze kunnen erg goed en leerzaam zijn. Ook stomvervelend, maar dan zet je ze gewoon weer af en ga je iets anders luisteren.

Was getekend: Vincent Bijlo

Je kan nog tot 2 september op jouw favoriete podcast stemmen!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen