Media30 nov '18 15:17

Restyling 'voorbeeldkrant' FD nu al prijswinnend

Auteur: BNR Webredactie

UIt een strijdperk met 182 kranten uit 25 is het Financieele Dagblad tevoorschijn gekomen als European Newspaper of the Year in de categorie landelijke dagbladen. Daarmee werpt de vernieuwing van de krant, die afgelopen september werd doorgevoerd, al binnen enkele maanden zijn vruchten af. ‘We begonnen in augustus 2017 aan dit project met de ambitie de beste krant in het digitale tijdperk te maken', zegt hoofdredacteur Jan Bonjer.

Het FD - evenals BNR onderdeel van de FD Mediagroep - mag zich een jaar lang European Newspaper of the Year noemen. De jury prijst de combinatie van een print- en onlineabonnement bij het de krant en spreekt van een voorbeeldmodel voor Europese kranten. Bonjer herkent zich goed in die kwalificaties. 'Wij krijgen de prijs omdat het FD heel goed heeft nagedacht over de wisselwerking tussen de gedrukte krant en de elektronische krant.'

Lees ook: : FD verkozen tot European Newspaper of the Year

Het nieuwe FD rolt van de drukpersen. De krant heeft een nieuw concept en verschijnt in een kleiner formaat.
Het nieuwe FD rolt van de drukpersen. De krant heeft een nieuw concept en verschijnt in een kleiner formaat. ( ANP EVERT ELZINGA )

Gerelateerde artikelen