Media12 dec '18 15:59Aangepast op 8 jul '19 09:38

BNR introduceert eigen Google Action

Auteur: BNR Webredactie

BNR lanceert Google Action, waarmee je bepaalde acties kunt uitvoeren, zoals een podcast opvragen of het laatste nieuws beluisteren.

Wat kan de Google Action van BNR?

Met de Google Action van BNR kun je op dit moment twee dingen: een aflevering van je favoriete podcast afspelen én het laatste nieuws beluisteren. Dit kan door bijvoorbeeld aan je Google Assistant of je Google Home te vragen: “Praat met BNR”, “Vraag BNR om podcasts” of “Vraag BNR om het laatste nieuws”

MEER: BNR Goes Voice

Tijdens het beluisteren van een podcast kan je natuurlijk altijd stoppen of naar een volgende of vorige aflevering gaan.

In ontwikkeling

De Google Action van BNR is nog volop in ontwikkeling. We zullen daarom de komende periode nog druk bezig zijn om kleine foutjes op te lossen of nieuwe toepassingen toe te voegen. Loop je ergens tegenaan of heb je ideeën hoe we de Google Action van BNR nog beter kunnen maken, laat het ons dan vooral weten via online@bnr.nl.

Joeri Nortier, product manager bij FD Mediagroep over voice bij BNR:

SPECIAL: Beeldbepalers: De opmars van voice

Innovatie: BNR bouwt aan de radio van de toekomst

Hoe activeer ik de Google Action van BNR?

In principe zou je de bovenstaande vragen gewoon aan je Google Assistant of Google Home moeten kunnen vragen; Google zoekt namelijk zelf naar een action die het best past bij de vraag die je net hebt geïnstalleerd.

Om er zeker van te zijn dat je altijd BNR als bron krijgt, kun je de Google Action van BNR ook op je telefoon of Google Home installeren.

Dat kan via deze link. Hier kun je vervolgens selecteren op welk device je de Action wilt installeren.

Vragen, opmerkingen of verbeteringen?

Neem dan vooral contact met ons op, bijvoorbeeld via online@bnr.nl.

Gerelateerde artikelen