Media27 mei '19 13:06

Jim Jansen

Auteur: BNR Webredactie

Jurylid Jim Jansen is hoofdredacteur van New Scientist, woordvoerder van de Nederlandse Flipper Vereniging (jawel, met 1200 leden de grootste pinballclub ter wereld) en geboren, getogen en al 48 jaar inwoner van Amsterdam Oost. Hij heeft uit alle inzendingen en daarbuiten een vijftal podcasts op een rij gezet die NIET op de shortlist staan, maar WEL de moeite waard zijn.

>> Breng je stem uit voor de Dutch PodcastAwards

Jim Jansen, hoofdredacteur New Scientist en woordvoerder van de Nederlandse Flipper Vereniging
Jim Jansen, hoofdredacteur New Scientist en woordvoerder van de Nederlandse Flipper Vereniging (Jim Jansen)

1. Nerdland

Lieven is een van mijn helden. Hij weet veel van wetenschap, kan daar als geen ander over communiceren en doet dat ook met een enorme dosis humor. Als je naar deze podcast luistert, dan ben je meteen op de hoogte van al het wetenschapsnieuws van de afgelopen maand.

2. Lowlands

Lowlands is niet alleen het leukste popfestival van Nederland. Je kan er ook prima chillen, een cabaretvorstelling bezoeken of naar een lezing van een schrijver gaan. Sinds een jaar of vijf helpt de redactie van New Scientist met de samenstelling van het wetenschapsprogramma. Benieuwd naar wat er dit jaar gaat gebeuren? In deze podcast hoor je alles.

3. Man met de Microfoon

Echt gebeurde en bijna echt gebeurde verhalen uit ‘een stadswijk’, meestal uit mijn eigen buurtje. Soms hartverscheurend, bijna altijd hartverwarmend.

4. Eeuw van de amateur

Maandelijks maakt Ype Driessen voor ons een fantastisch strip. Maar hij kan meer. Praten bijvoorbeeld. In dit geval met Paulien Cornelissen zwammen ze over van alles en nog wat. Erg vermakelijk.

5. FlipExpo

| Meer van dit!: Check hier meer podcast tips van de DPA19 Juryleden

Flipperen maakt een heus come back. Bij dit spel gaat het om veel meer dan alleen de bal binnen te houden. Op deze maandelijkse pod cast hoor je het laatste nieuws uit de industrie en bespreken liefhebbers de nieuwste machines.

>> Breng je stem uit voor de Dutch PodcastAwards

(BNR / Dutch Podcast Awards)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen