Media28 mei '19 15:06

Wilbert Leering

Auteur: BNR Webredactie

Jurylid Wilbert Leering is in het dagelijks leven Creative Director van reclamebureau Stick en daarnaast groot fan van podcasts. Uit alle inzendingen voor de longlist heeft hij een selectie gemaakt van podcast die de shortlist NIET gehaald hebben, maar WEL de moeite waard zijn om eens te proberen.

>> Breng je stem uit voor de Dutch PodcastAwards

Wilbert Leering, Creative Director van reclamebureau Stick
Wilbert Leering, Creative Director van reclamebureau Stick (@wilbertleering [Twitter])

1. De Machine

Deze podcast van 3voor12 laat je meekijken naar machtige en mateloos interessante machinerie achter alle muziek die we horen via streaming en beleven op festivals. Altijd actueel, soms juicy, immer scherp.

2. Borrelpraat

'De meest beschonken feitjespodcast van Nederland' doet wat-ie belooft. Drankjes drinken en dan de meest uiteenlopende feiten met elkaar delen. Veelal dingen waarvan niet wist dat je ze wilde weten.

3. De Kasteelmoord

Vier afleveringen over één van de meest besproken moordzaken in de media ooit in België. Geserveerd in perfecte bite sizes: 4 x 25 minuten.

4. Tante Jos

Een podcast over 'the bravest woman the Dutch ever produced’, tante Jos dus. Een geweldige audio docu over een Nederlandse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland wordt opgeleid tot geheim agent en dan gedropt wordt in Nederland.

5. 99% invisible

| Meer van dit!: Check hier meer podcast tips van de DPA19 Juryleden

Sorry, één niet-Nederlandse podcast in deze tipparade. Ik hoop namelijk oprecht dat dit een bron van inspiratie is voor Nederlandse podcast makers. Elke aflevering is een pareltje: een aan design-gerelateerde onderwerp wordt op zo’n geweldige manier gebracht. In slechts 20 minuten heb je ook nog eens écht iets geleerd. Om deze tip tóch nog een Nederlandse tintje te geven: luister de twee afleveringen over het architectonisch idealisme waarmee de Bijlmer gebouwd is; je gaat er met hele andere ogen naar kijken.

>> Breng je stem uit voor de Dutch PodcastAwards

(BNR / Dutch Podcast Awards)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen