Media10 jan '20 16:41Aangepast op 10 jan '20 19:30

Sjors Fröhlich krijgt Marconi Oeuvre Award

Auteur: BNR Webredactie

De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Sjors Fröhlich. Oud-collega Wilfred Genee verraste het radio-icoon met het nieuws in de uitzending van The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Sjors Frohlich, voormalig hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio en de burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Hij krijgt dit jaar de Marconi Oeuvre Award.
Sjors Frohlich, voormalig hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio en de burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Hij krijgt dit jaar de Marconi Oeuvre Award. (ANP Koen van Weel )

Eind vorig jaar maakte Fröhlich een opvallende carrièreswitch: hij ruilde zijn hoofdredacteurschap bij BNR Nieuwsradio in voor het burgemeesterschap van de gemeente Vijfheerenlanden. De jury van de Marconi Awards prijst Fröhlich omdat hij 'een duizendpoot is die zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt en alle facetten van het radiovak in de vingers heeft'.

Dichtbij de luisteraar

De Marconi-jury schrijft in zijn juryrapport: 'Herkenbaar en dichtbij de luisteraar. Dat is het kenmerk van radiomaker en presentator Sjors Fröhlich. Een programmamaker die niet over de hoofden van de luisteraar radio maakt, maar het liefst mét de luisteraar.' De jury vervolgt: 'In al zijn veelzijdigheid, creativiteit en daadkracht en bovenal met een fijn stemgeluid heeft Sjors Fröhlich een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse radio en verdient hij de Oeuvre Award als geen ander.'

De Marconi Oeuvre Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Eerder ontvingen Willem van Kooten (2018), Adam Curry (2017) en Tineke de Nooij (2016) al de prijs.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen