Media16 jan '20 08:02Aangepast op 16 jan '20 11:37

Bonjer blijft bakens verzetten (en Rijnmond blijft concurrent)

Auteur: BNR Webredactie

Jan Bonjer stopt na ruim acht jaar als hoofdredacteur van het Financieele Dagblad. Hij maakt een opvallende stap: hij wordt dijkgraaf van het waterschap Hollandse Delta. Dat waterschap omvat alle Zuid-Hollandse eilanden inclusief de Rotterdamse haven.

De Verenigde Vergadering van het waterschap maakte de voordracht gisteravond bekend. In de ruim acht jaar dat Bonjer de leiding had bij Het Financieele Dagblad realiseerde hij een digitale omslag, maar werd ook de papieren editie vernieuwd. Het FD telt inmiddels bijna 100.000 betalende abonnees. 'Het afscheid doet mij ook heel veel pijn. Ik denk dat we met het FD en het hele bedrijf een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt', zegt Bonjer op BNR.

Luister ook | Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur BNR en wordt burgemeester

'Jan heeft leiding gegeven aan de enorme transitie van het FD', zegt algemeen directeur Eugenie van Wiechen in een reactie. 'Dit heeft er niet alleen toe geleid dat het FD voorop loopt in het medialandschap, maar ook dat de oplage bijna is verdubbeld in een krimpende markt. Een geweldige prestatie waar we hem zeer dankbaar voor zijn.'

DIEMEN - Hoofdredacteur Jan Bonjer van het FD .
DIEMEN - Hoofdredacteur Jan Bonjer van het FD . (ANP Evert Elzinga)

Gerelateerde artikelen