Media4 jun '20 08:32Aangepast op 4 jun '20 09:14

VoetbalTV spant rechtszaak aan tegen de Autoriteit Persoonsgegevens

Auteur: BNR Webredactie

VoetbalTV is het wachten zat en sleept de Autoriteit Persoonsgegevens voor de rechter. De privacytoezichthouder is anderhalf jaar geleden een onderzoek gestart naar het videoplatform, maar de resultaten laten nog altijd op zich wachten, schrijft het Financieele Dagblad.

Door de onzekerheid die boven VoetbalTV hangt, kan het videoplatform geen nieuwe voetbalclubs en sponsors werven, meldt het FD. Tegenover de investeringen staan daardoor veel te weinig inkomsten, wat voor aandeelhouders KNVB en Talpa mogelijk reden is om per 1 september de stekker uit het bedrijf te trekken. Volgens Maarten Hoffer, directeur van VoetbalTV overschrijdt de AP zijn eigen termijnen voor het onderzoek en het nemen van een besluit.

Beluister ook | Jeugdvoetbal tot in de woonkamer

Er was vanaf het begin discussie over het initiatief van VoetbalTV, omdat het bedrijf beelden uitzendt van amateurvoetballers zonder individuele toestemming van die spelers. Het gaat daarnaast om jongeren vanaf 13 jaar, een kwetsbare groep als het om privacy gaat. Maar volgens Hoffer heeft het bedrijf altijd alle privacyregels in acht genomen. 'Privacy-experts bevestigen dat we dit goed doen, maar de AP vindt dat we geen gerechtvaardigd belang hebben.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

KATWIJK - Een gevulde tribune kijkt hoe Dirk Kuijt speelt bij het eerste elftal van Quick Boys tijdens de Derde Divisie wedstrijd tegen Jong FC Groningen. Kuijt helpt de club waar hij ooit begon vanwege een spitsprobleem. ANP ALEXANDER SCHIPPERS
KATWIJK - Een gevulde tribune kijkt hoe Dirk Kuijt speelt bij het eerste elftal van Quick Boys tijdens de Derde Divisie wedstrijd tegen Jong FC Groningen. Kuijt helpt de club waar hij ooit begon vanwege een spitsprobleem. ANP ALEXANDER SCHIPPERS ( ANP)

Vervang met tekst

Gerelateerde artikelen