Media24 okt '22 09:00Aangepast op 18 jan '23 22:28

BNR Zakendoen en BNR's Big Five zoeken een stagiair!

Auteur: BNR Webredactie

Wil jij leren radio/podcast maken en je ontwikkelen tot topjournalist? Kom dan stage lopen bij BNR Zakendoen en BNR's Big Five. Je kijkt niet alleen mee, maar mag ook echt aan de slag. Daarbij ontmoet je topgasten als Wouter Bos (Menzis), Marjan van Loon (Shell Nederland), Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Joost Farwerck (KPN).

Wij zoeken stagiairs voor

Wat ga jij doen?

Als stagiair volg je niet alleen ontwikkelingen in het nieuws op de voet, maar ga je ook gasten selecteren, gesprekken voorbereiden en interviews uitwerken. Ook leer je hoe je een uitzending moet regisseren.

Je draait tijdens je stage volledig mee op de redactie; een mooie combinatie van journalistiek, live radio maken en je verdiepen in actuele thema's: van de oorlog in Oekraïne tot de woningcrisis, van klimaatverandering tot inflatie. Je krijgt de kans alle aspecten van het journalistieke hand- én denkwerk te leren en er is ruimte voor jouw eigen creatieve ideeën. Doel van de stage is om je volledig op te leiden, zodat je daarna klaar bent voor de arbeidsmarkt.

Wie ben jij?

-Je hebt de ambitie om (een betere) journalist te worden

-Je bent leergierig, nieuwsgierig en bereid alles op te pakken wat op je weg komt;

-Je wilt leren hoe je een goed radioprogramma/podcast maakt

-Je doet een opleiding op hbo of wo-niveau. Een economische of journalistieke opleiding is een plus, maar geen vereiste.

-Je vindt het leuk om te netwerken.

Wij willen het nieuws binnen onze redactie vanuit verschillende perspectieven bekijken. Daarom nodigen we uitdrukkelijk stagiaires van alle achtergronden uit om te reageren.

BNR

BNR is een algemene nieuwszender met nét iets meer aandacht voor ondernemen en economie dan andere zenders. Het redactieteam is ambitieus en enthousiast en zit in Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

BNR Zakendoen

Zakendoen is hét zakelijke nieuwsprogramma van de Nederlandse radio. Thomas van Zijl (misschien wel de best geïnformeerde presentator van Nederland) gaat in gesprek met de top van het Nederlandse bedrijfsleven, maar ook met starters en het mkb.

Wij brengen al het belangrijke nieuws dat grote en kleine ondernemers moeten weten. De coronacrisis, overnames, nieuwe regels vanuit Den Haag, faillissementen én de belangrijkste trends: BNR Zakendoen zit er bovenop. Dat doen we in een energiek, actueel en verdiepend programma dat precies snapt wat het Nederlands bedrijfsleven bezig houdt.

BNR Zakendoen is elke werkdag te beluisteren tussen 12.00 en 14.30 op BNR Nieuwsradio en terug te luisteren als podcast.

BNR’s Big Five

In BNR’s Big Five voeren Diana Matroos of Art Rooijakkers diepgaande gesprekken rond één thema met vijf prominente gasten.

Zo verdiepte BNR's Big Five zich afgelopen jaar in de wereld van de topadvocaten (met onder andere Bénédicte Ficq en Gerard Spong) en van de top het bedrijfsleven (met onder andere Marjan van Loon van Shell en Frans van Houten van Philips).

Ook ging BNR's Big Five op zoek naar de oorzaken en oplossingen van de woningcrisis (met onder andere Onno Hoes van de NVM en Erik Gerritsen van woningcorporatie Ymere ) en werd er een week aandacht besteed aan de schoonheid van taal (met onder andere Paulien Cornelisse en Frits Spits).

BNR’s Big Five is elke werkdag te beluisteren tussen 10.00 en 11.00 op BNR Nieuwsradio en terug te luisteren als podcast.

Interesse?

Stuur dan een e-mail met jouw korte motivatiebrief en cv naar Elisa Hermanides via zaken@bnr.nl.

Let op: je kunt alleen bij BNR stage lopen als je bent ingeschreven bij een opleiding! Stagiairs ontvangen maandelijks een stagevergoeding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen