Media5 sep '20 11:50Aangepast op 5 sep '20 16:05

Podcastmaker en correspondent Freke Vuijst overleden

Auteur: BNR Webredactie

Correspondent in de Verenigde Staten en podcastmaker Freke Vuijst is overleden. In de ochtend van vrijdag 4 september overleed Vuijst na een lang ziekbed op 68-jarige leeftijd. Meer dan veertig jaar werkte ze voor Vrij Nederland, waaronder als correspondent in de VS.

Image
(BNR)

Podcast | Double Dutch

Ook maakte Vuijst samen met Reinout van Wagtendonk de BNR en VN-podcast DoubleDutch, die één van de langstlopende podcasts is bij BNR. Collega Van Wagtendonk schrijft in een blog over het ziekbed van zijn collega: 'Ongeveer een jaar geleden werd botkanker bij haar geconstateerd. Ze heeft daar hard tegen geknokt. Maar de dag na onze meest recente podcast, waaraan volgens mij echt niemand zou hebben kunnen horen dat er iets loos was, brak de veer.'

Vuijst wilde volgens Van Wagtendonk niet dat de luisteraars merkten dat zij ernstig ziek was. 'Ze heeft het nooit willen laten weten aan haar luisteraars. Ze schepte er eer in om in haar werk niets te laten merken van haar eigen pijn.' Twee weken geleden maakten Van Wagtendonk en Vuijst nog een DoubleDutch-podcast.

Freke Vuijst
Freke Vuijst (Vrij Nederland)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen