Media22 sep '20 23:52

#ikdoenietmeermee is juist alom tegenwoordig

Auteur: BNR Webredactie

Aan aandacht voor de Instagram-actie #ikdoenietmeermee van bekende Nederlanders geen gebrek. De influencers besloten in opstand te komen tegen het coronabeleid van de regering. Minister Hugo de Jonge noemde de actie onverantwoord en gevaarlijk, maar wil ook in gesprek.

Het was duidelijk een goed gecoördineerde actie, met een overkoepelende organisatie, zegt Joyce Nafzger, social media-expert, in BNR Ask me Anything Ze zou zich, als zij de overheid was, zorgen maken om deze ogenschijnlijk gecoördineerde actie van influencers. 'Als ik op Watchdogs.nl klik, zie ik een nieuw gestart account. Dus ik denk dat het echt gestart is door de managements of de artiesten samen. Er heeft sowieso een partij gezegd: op dat tijdstip gaan we allemaal live.'

Lees ook | De Jonge wacht pittig debat over corona

'We houden onze bek niet meer', zeggen de BN'ers op Instagram. Famke Louise, Tim Douwsma, Bizzey en Thomas Berge eisen met deze actie meer antwoorden van de overheid. De BN'ers laten in hun oproep weten dat ze niet inzien waarom de coronamaatregelen nog nut hebben. Op social media barstte vervolgens de discussies los. Eerder schakelde de overheid nog influencers in om de coronaregels juist positief onder de aandacht te brengen.

Luister hieronder de gehele uitzending terug:


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen