Media15 okt '20 17:50

NOS verwijdert logo's door toenemende agressie

Auteur: BNR Webredactie

De NOS-busjes rijden vanaf nu rond zonder logo. Dat heeft de omroep besloten omdat medewerkers steeds vaker bedreigd en in hun werk gehinderd worden. 'Het is een nederlaag voor de journalistiek', zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS.

Lees ook | NCTV: aanslag Nederland denkbaar

Mensen verstoren uitzendingen door tegen NOS-bussen te kloppen, met afval naar journalisten te gooien, de bussen op de snelweg af te snijden of te blokkeren, journalisten en technici te intimideren en uit te schelden. Gelauff noemt het vanuit het oogpunt van veiligheid niet meer toelaatbaar om de logo's te laten zitten.

Volgens Gelauff zijn bij grote manifestaties weleens 8 beveiligers aanwezig, maar gebeuren er dagelijks incidenten. Ook wanneer technici of journalisten alleen op pad zijn. 'Technici in busjes worden op de snelweg geïntimideerd, cameraploegen op stations wordt het werken onmogelijk gemaakt. Het gaat niet alleen om wat er dagelijks gebeurt, het gaat ook om de onrust dát er wat kan gebeuren. We hebben er maanden over getwijfeld, het is een nederlaag voor de journalistiek.'

Gerelateerde artikelen