Media9 sep '21 14:30Aangepast op 7 apr '22 14:24

De onderzoeksredactie van BNR zoekt een stagiair!

Auteur: Diederik de Groot

Geen koffie halen, maar primeurs pakken! BNR zoekt een stagiair voor de onderzoeksredactie. En dat is veel meer dan alleen maar meekijken; bij BNR mag je ook écht aan de slag.

Wat ga je doen?

Tijdens deze stage draai je mee op de redactie die bij BNR de nieuwsverhalen maakt, voor het programma van Bas van Werven in de ochtend en voor BNR.nl. Je gaat zelf onderzoek doen om die ene primeur boven tafel te krijgen, waarvoor BNR-luisteraars speciaal nog even in de auto blijven zitten.

Om dat voor elkaar te krijgen ga je informatie verzamelen en bellen met direct betrokkenen, politici, deskundigen en de experts en correspondenten die BNR zelf in huis heeft. Je leert hoe je jouw nieuws kunt verpakken in zowel tekst als geluid, zodat het geschikt is voor luisteraars van BNR en lezers van BNR.nl. En wie weet worden er straks Kamervragen gesteld naar aanleiding van jouw nieuwsverhaal!

Na je stage bij BNR heb je een brede journalistieke basis om de steeds veranderende mediawereld in te gaan.

Wie ben jij?

- Je bent leergierig, nieuwsgierig en kan doorpakken wanneer het nodig is.

- Je hebt interesse in radiomaken, artikelen schrijven en journalistiek onderzoek.

- Je hebt goed gevoel voor nieuws en zet alles op alles om het boven tafel te krijgen.

- Je vindt het leuk om te netwerken en bent niet bang om de telefoon te pakken.

- Je bent ingeschreven bij een opleiding. Journalistieke opleiding en werkervaring zijn een voordeel, maar geen vereiste.

Wij willen het nieuws binnen onze redactie vanuit verschillende perspectieven bekijken. Daarom nodigen we uitdrukkelijk stagiaires van alle achtergronden uit om te reageren.

BNR

BNR is een nieuwszender met nét iets meer aandacht voor nieuws over ondernemen en economie. Het redactieteam is jong, enthousiast en zit in Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

Interesse?

Stuur dan een mail met korte motivatie en je cv naar Diederik de Groot: diederik.de.groot@bnr.nl.

Let op: je kunt alleen bij BNR stage lopen als je bent ingeschreven bij een opleiding! Stagiairs ontvangen maandelijks een stagevergoeding.

Gerelateerde artikelen