Media29 dec '20 11:52Aangepast op 6 jul '22 15:37

BNR stream-URL’s voor losse devices

Auteur: BNR Webredactie

BNR Nieuwsradio is online te beluisteren via BNR.nl, de BNR App en via diverse platformen. Mocht je BNR Nieuwsradio willen gebruiken voor je eigen device, dan hebben we de volgende streams beschikbaar gesteld.

Luister je via een internetradio? Deze gebruikt waarschijnlijk een online database met streamadressen voor een groot aantal stations. Bekende voorbeelden van deze online services zijn vTuner en TuneIn.

Een aantal radiofabrikanten is in de laatste jaren overgestapt van vTuner naar een andere online serviceaanbieder. Hierop heeft vTuner besloten haar diensten voor deze radio's niet meer gratis aan te bieden.

Beschik je over zo'n radio? Waarschijnlijk biedt de fabrikant van het apparaat een firmware update aan waarmee jouw apparaat gebruik kan maken van een andere online service. Raadpleeg de ondersteuningspagina van de fabrikant om te controleren of een firmware update voor jouw radio beschikbaar is.

Als er geen firmware update beschikbaar is, kan registratie van je apparaat bij vTuner uitkomst bieden. vTuner brengt mogelijk kosten in rekening voor het gebruik van deze dienst. De registratiepagina voor enkele bekende merken vind je hier:

- Yamaha: https://yradio.vtuner.com

- Denon: https://denon.vtuner.com

- Pioneer: http://pioneer.vtuner.com

Neem voor meer informatie contact op met vTuner.

Stream data

https://stream.bnr.nl/bnr_aac_96_20

https://stream.bnr.nl/bnr_mp3_128_20

Zonder SSL-certificering zijn deze streams ook beschikbaar voor oudere devices.

http://stream.bnr.nl/bnr_aac_96_20

http://stream.bnr.nl/bnr_mp3_128_20

Frequenties en Bereik

( ANP )

Voor FM frequenties, informatie over DAB+ en de BNR app, klik dan hier.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen