Media11 mei '23 13:50

BNR zoekt stagiairs voor de nieuwsredactie!

Auteur: BNR Webredactie

Geen koffie halen, maar quotes! BNR zoekt nieuwe redactiestagiairs. En dat is meer dan alleen maar meekijken; bij BNR mag je ook écht aan de slag.

Wij zoeken stagiairs voor:

Reageer nu snel!

Bij BNR Nieuwsradio kun je aan de slag om alle aspecten van het journalistieke handwerk te leren. Je volgt de politieke ontwikkelingen in Nederland en de rest van de wereld, zit bovenop het binnenlandse en buitenlandse nieuws en volgt de laatste economische ontwikkelingen.

Bij BNR zit je als stagiair middenin het nieuws en draai je volledig mee op de redactie; een mooie combinatie van journalistiek en live radio maken.

Werkzaamheden

Je gaat radio-items maken, interviews voorbereiden en artikelen schrijven. Daarnaast sta je in contact met onze correspondenten overal in de wereld. Je leert radioteksten schrijven en audio monteren. Na je stage bij BNR heb je een brede journalistieke basis om de steeds veranderende mediawereld in te gaan.

Als stagiair werk je voor de nieuwsprogramma's van onder anderen Bas van Werven, Liesbeth Staats, Kees Dorresteijn en Iwan Verrips. Je kunt ook meedraaien met programma's als De Wereld met Bernard Hammelburg of bijvoorbeeld The Friday Move met Wilfred Genee. Ook is er de mogelijkheid om meer te leren over het maken van podcasts en de snelgroeiende online redactie van BNR.

Wij willen het nieuws binnen onze redactie vanuit verschillende perspectieven bekijken. Daarom nodigen we uitdrukkelijk stagiaires van alle achtergronden uit om te reageren.

BNR

BNR is een algemene nieuwszender met nét iets meer aandacht voor ondernemen en economie dan andere zenders. Het redactieteam is jong en enthousiast en zit in Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

Interesse?

Stuur dan een mail met je CV en een korte motivatie naar Mats Akkerman en Thomas Groenewold via stage@bnr.nl.

Let op: je kunt alleen bij BNR stage lopen als je bent ingeschreven bij een opleiding! Stagiairs ontvangen maandelijks een stagevergoeding.

(BNR)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen