Media28 mei '21 14:11

Oud-DSW-baas koopt ANP van Talpa

Auteur: BNR Webredactie

Talpa Network, het mediaconcern van John de Mol, verkoopt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) aan investeerder Chris Oomen. Hij is bekend als de voormalige topman van zorgverzekeraar DSW en houdt zich momenteel vooral bezig met maatschappelijke investeringen.

Oud-DSW-dirececteur Chris Oomen
Oud-DSW-dirececteur Chris Oomen (ANP / Remko de Waal )

Talpa, het bedrijf achter de televisiezenders van SBS en Radio 538 en Sky Radio, kocht het persbureau in 2018 en was van plan om een eigen nieuwsmerk op te zetten. Aan het begin van de coronapandemie werd bekend dat de plannen werden.

Luister terug | DPG Media koopt Sanoma Nederland

De Mol noemt het ANP nog steeds een 'prachtig bedrijf', maar geeft aan dat het persbureau nu niet meer zo goed bij de kernonderdelen van Talpa past. Oomen koopt het ANP omdat hij vindt dat het persbureau een essentiële maatschappelijke taak heeft. Hij benadrukt dat het ANP al sinds 1934 een grote rol speelt in de Nederlandse journalistiek en wil het graag voor de toekomst behouden.

Zorgsector

De ondernemer werkte decennialang bij DSW maar dankt zijn vermogen vooral aan beurshandelshuis Optiver, waarvan hij in 1986 de bedenker en een van de oprichters was. Bij zijn vertrek bij de verzekeraar besloot hij om al het geld dat hij ooit bij DSW had verdiend terug te geven aan de zorgsector.

Luister terug | Beeldbepaler 3 april: John de Mol

Het geld ging naar diverse instellingen en goede doelen. Onlangs haalde de 72-jarige Oomen ook nog het nieuws met een bod op het Haagse ziekenhuis Bronovo met als doel de zorginstelling voor sluiting te behoeden, maar kreeg te horen dat het ziekenhuis vooralsnog niet te koop was.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen