Media31 mei '21 11:42

Harm Taselaar (RTL Nieuws) stopt binnen een jaar als hoofdredacteur

Auteur: BNR Webredactie

Al sinds 1999 leidt Harm Taselaar RTL Nieuws, maar hij is van plan binnen een jaar het stokje over te dragen. Dat zegt Taselaar in BNR's Big Five van de Hoofdredacteuren.

'Ik ben erin gerold, het was geen ambitie van mij om hoofdredacteur te worden.' Taselaar wilde het aanvankelijk een jaartje aankijken. 'Maar elk jaar kwamen er weer nieuwe uitdagingen en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik zo lang ben blijven zitten', zegt de hoofdredacteur in gesprek met Art Rooijakkers.

'Ik heb mezelf kunnen vernieuwen en heb me omringd met mensen die op sommige terreinen veel beter geëquipeerd zijn dan ikzelf. ' Toch komt er binnenkort een einde aan Taselaars tijd als hoofdredacteur.

'Ik ga wel naar het einde toe'

'Ik heb me de afgelopen 20 jaar regelmatig afgevraagd: moet ik hiermee doorgaan? Ben ik nog effectief? Ik ga nu wel naar het einde toe. Vanwege mijn leeftijd, maar ook mentaal en fysiek denk ik dat het tijd wordt dat hier iemand anders komt zitten. Dan neem ik afscheid van een redactie waar ik van houd. Ik neem afscheid van werk waar ik ongelooflijk van heb genoten', aldus Taselaar.

Polarisatie en het coronajaar

Harm Taselaar was te gast in BNR's Big Five van de Hoofdredacteuren. Luister het hele gesprek over polarisatie in de maatschappij, verslaggeving tijdens corona en een terugblik op de toeslagenaffaire terug via de pagina van BNR's Big Five of in je favoriete podcastapp.

Gerelateerde artikelen