Media moeten corona-ontkenners geen podium geven, zegt Klok. Wel zegt de hoofdredacteur dat media steeds moeten blijven kijken of er niks in de boodschap zit en of bepaalde verhalen onweersproken moeten blijven. Klok vindt het zorgelijk dat mensen zich van kranten afkeren, maar doet geen concessies aan journalistieke principes om mensen maar te bereiken. 'Iemand interviewen omdat hij veel aanhang heeft die vervolgens alleen maar onzin uitkraamt, dat is de crux, daarom vind ik niet dat je Willem Engel moet interviewen. Je moet wel kijken of hij standpunten heeft waar iets inzit, maar niet zomaar een podium geven.'
Consensus
Wel vindt hij het altijd interessant om te proberen mensen te begrijpen. 'Wat heel veel misgaat in de Nederlandse journalistiek is dat er heel wat meningen tegenover elkaar worden geplaatst. Wat je te weinig ziet is dat mensen samen naar een gedeelde waarheid proberen te zoeken. Zeker ten tijde van een pandemie, wanneer de bevolking in de greep is van angst, moet je proberen om met elkaar in gesprek te blijven. Probeer te zoeken naar een consensus.' De krant faciliteert debat én bedrijft journalistiek, voegt Klok nog toe.
Intimidatie
Bij de Volkskrant hebben redacteuren vooral last van online intimidatie en bedreiging, maar verder is het nog niet echt gevaarlijk geweest. Het zijn volgens Klok vooral de fotojournalisten die last hebben van intimidatie tijdens hun werk.
