Media28 okt '21 19:23

Uitreiking Dutch Podcast Awards 2021

Auteur: BNR Webredactie

De uitreiking van de Dutch Podcast Awards staat op het punt van beginnen. Eerder deze week zijn al de winnaars van elke categorie bekendgemaakt op BNR. Vanavond is de grote awardshow. Dan wordt bekend wie de beste podcast host is, en wat de beste podcast van Nederland is. Volg de uitreiking hier live.

Volg de Awardshow om 20:00 uur live op BNR Nieuwsradio of hier via deze LIVESTREAM

Winnaars per categorie

The Gygs (Nieuws & Opinie)

De Universiteit van Nederland (Tech & Wetenschap)

F1 aan Tafel (Sport)

De Lesbische Liga (Media & Cultuur)

Hoeveel ben ik waard? (Zakelijk)

Below the Radar, above yourself (Brand Story)

Marc-Marie & Aaf vinden iets (Lifestyle & Maatschappij)

De Deventer Mediazaak (Verhalend).

Volg de Awardshow om 20:00 uur live op BNR Nieuwsradio of hier via deze LIVESTREAM.

Lees ook | Recordaantal nominaties voor Dutch Podcast Awards

18:00 | Categorie Verhalend

Verhalende podcasts is een populair genre in dit medium. De genomineerden hier waren: Duister de Podcast, De Deventer Mediazaak, Moordcast, Moordzaken en De Vlaamse Kunstroof. En de winnaar is: De Deventer Mediazaak!

16:00 | Categorie Lifestyle & Maatschappij

Genomineerd waren: Oersterk.nu, Kleine Meisjes Worden Groot, Marc-Marie & Aaf vinden iets, Kukuru en Man man man, de Podcast, die in 2019 de prijs had gewonnen. Maar dit jaar gaan Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius er met de prijs vandoor - Marc-Marie & Aaf vinden iets wint deze categorie.

09:00 | Winnaar Categorie Brand Story

Een podcast gemaakt in opdracht van een bedrijf, dat is de Brand Story. In deze categorie waren genomineerd: Topstukken, De kunst van kiezen, Licht op Legal, Beller Onbekend en Below the Radar, above yourself. Deze laatste heeft gewonnen, gefeliciteerd maker Dennis Gaens en team!

07:00 | Winnaar Categorie Zakelijk!

De stemmen zijn geteld en de keuze is gemaakt in de categorie Zakelijk. Hier waren genomineerd: Het Nieuwe Geld, Hoeveel ben ik waard?, We Message Podcasts, IEX Podcast en Marketingpraat. Uiteindelijk gaat Hoeveel ben ik waard? er met deze prijs vandoor!

19:00 | Morgen nieuwe winnaars!

Tot zover de winnaars van vandaag. Morgen volgen de categorieën Zakelijk, Brand Story, Lifestyle & Maatschappij en Verhalend. En donderdag maken we tijdens de grote finale de Beste Host en de Beste Podcast bekend!

18:00 | Winnaar Categorie Media & Cultuur

In deze categorie waren genomineerd: Trust Nobody, Televisië, De Lesbische Liga Podcast, Maestro met de breinaald en 146 Podcast. De winnaar is: De Lesbische Liga Podcast!

16:00 | Winnaar Categorie Sport

In de categorie Sport waren genomineerd: F1 Aan Tafel, Dick Voormekaar Podcast, De Cor Potcast, Podje Golf en Pak Schaal Podcast. Misschien heeft Max Verstappen er iets mee te maken, maar F1 aan Tafel pakt hier de hoofdprijs!

08:00 | Winnaar Categorie Nieuws & Opinie

In de categorie Nieuws & Opinie waren genomineerd: Europa draait door, The Gygs, TPO-Podcast, Het Land van Wierd Duk en De Stemming. Uiteindelijk gaat The Gygs van Yves Gijrath en Erik de Vlieger en er met de prijs vandoor. Om The Gygs te kunnen beluisteren moet je eerst een abonnement nemen op De Kapiteinenlijn. 'In The Gygs nemen we elke vrijdag het nieuws van de week door, over voetbal, politiek, ondernemen. Zonder filter', zegt maker Yves Gijrath.

07:00 | Winnaar Categorie Tech & Wetenschap

In de categorie Tech & Wetenschap waren genomineerd: Nerd Culture, Dinocast, Signaalwaarde, Onbehaarde Apen en De Universiteit van Nederland. Deze laatste is volgens het publiek de beste podcast in deze categorie. In deze podcast hoor je antwoorden op simpele vragen, gegeven door wetenschappers zegt maker Timo Harmelijk. 'Bijvoorbeeld Heb je echt 8 uur slaap nodig? of 'Is koffie ongezond?'

Dinsdag 26 oktober worden de winnaars in de categorieën Nieuws & Opinie, Tech & Wetenschap, Sport en Media & Cultuur bekend, woensdag 27 oktober volgen dan de categorieën Zakelijk, Brand Story, Lifestyle & Maatschappij en Verhalend.

In de grote finale op donderdag 28 oktober wordt de Beste Host en de Beste Podcast bekend.

Lees ook | Recordaantal nominaties voor Dutch Podcast Awards


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen