Media7 dec '21 16:38Aangepast op 17 jan '22 14:57

Mark Koster krijgt mediarubriek op BNR

Auteur: BNR Webredactie

Journalist Mark Koster presenteert vanaf donderdag 9 december voor BNR een mediarubriek bij het middagprogramma In de Middag. Koster werkte eerder bij WNL, hij verzorgde hier mede de mediarubriek WNL Op Zaterdag. Na een kritisch artikel bij Follow the Money schrapte WNL de mediarubriek van Koster op NPO1.

Mark Koster
Mark Koster (Mark Koster)

Op de mediasite Villamedia bevestigen zowel Koster als WNL-directeur/hoofdredacteur Bert Huisjes Kosters vertrek. Volgens Koster zei Huisjes hem 'dat het niet handig' was om de rubriek bij WNL Op Zaterdag nu te continueren, 'omdat we dan over de NPO en het onderzoek zouden moeten praten. En dat past niet'. Koster zegt dat het niet nodig zou zijn geweest om het onderzoek bij WNL Op Zaterdag te bespreken, Huisjes noemde het echter 'journalistiek ongemakkelijk om het hier niet over te hebben'.

Wekelijkse rubriek

Volgens BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark staat BNR 'voor scherpe en onafhankelijke journalistiek, Mark Koster past daar prima bij'. Daarom zal zijn mediarubriek vanaf donderdag 9 december gedurende twee maanden wekelijks om 17:15 uur te horen zijn bij BNR's In de Middag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen