Media14 jan '22 14:04Aangepast op 14 jan '22 16:56

CEO Hearst Nederland: 'Quote en Quest krijgen betaalmuur'

Auteur: BNR Webredactie

Quote en Quest krijgen een betaalmuur. Dit zegt topvrouw Marscha Krouwel van Hearst Nederland in BNR Zakendoen. Uitgever Hearst Nederland zette dit jaar het mes in de organisatie en besloot om 7 van de 20 merken af te stoten. Ook moest het bedrijf afscheid nemen van één derde van al het personeel. 'We zijn nu al uit de problemen', zegt Krouwel.

De paywall waarachter Quote en Quest mogelijk dit jaar verdwijnen past in de zoektocht van Hearst naar nieuwe digitale verdienmodellen. 'Ik hoop dat het dit jaar nog gaat lukken', zegt Krouwel over de betaalmuur al zegt ze erbij dat ze nog geen tijd kan noemen. De topvrouw zegt dat ze aanvankelijk wilde wachten op wat Hearst Global mogelijk op dat gebied zou gaan doen. 'We kunnen gebruik maken van de technologie van een groot concern dat digitale platforms heeft waar we op draaien en de policy was heel lang om dat ook vanuit dat platform te doen.'

Krouwel vroeg zich vervolgens af of ze dat lokaal moest doen of op Hearst Global moest wachten. Het werd het eerste, al heeft dat zich nog niet geconcretiseerd.

Accelereren

Gevraagd naar de reorganisatie en of Hearst Nederland al daadwerkelijk uit de problemen is, antwoordt Krouwel: 'Als we accelereren met digitale verdienmodellen, dan zijn we zeker uit de problemen. We zijn nú al uit de problemen. We hebben nu echt een enorme turnaround gemaakt en focus aangebracht met die reorganisatie.' Daarnaast, zegt de topvrouw, kreeg de digitale acceleratie een enorme vlucht door de crisis. 'Ik heb anderhalf á twee jaar heel hard kunnen werken aan het optimaliseren van het digitale bereik.'

Er is overigens meer dan digitalisering alleen, Krouwel wedt ook op andere paarden. 'Naast de digitale verdienmodellen hebben we e-courses, betaalde nieuwsbrieven en podcasts (hoewel minder, dat is niet onze usp). Maar die e-courses, e-learnings en betaalde nieuwsbrieven zijn belangrijk.

Beluister hier de volledige aflevering


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen