Media10 feb '22 20:57Aangepast op 11 feb '22 06:39

Telegraaf schorst misdaadverslaggever Mick van Wely wegens seksueel ongewenst gedrag

Auteur: BNR Webredactie

Mediahuis Nederland heeft Telegraaf-verslaggever Mick van Wely geschorst en sancties opgelegd wegens seksueel ongewenst gedrag. De maatregel volgt op diverse meldingen door vrouwen bij een van de vertrouwenspersonen, zo meldt Mediahuis, eigenaar van De Telegraaf.

'Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan', aldus Van WeIy in een verklaring. 'Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten.'

De hoofdredactie van de Telegraaf is vorige week op de hoogte gesteld, is daarna een onderzoek begonnen, zo staat de lezen in de persverklaring. 'De werknemer is uit voorzorg geschorst'.

Lees ook | Ajax laat gedrag Overmars tuchtrechtelijk onderzoeken

Bij dit onderzoek, uitgevoerd door het interne Meldpunt Integriteit, bestaande uit de directeur Human Resources, de voorzitter a.i. van de Ondernemingsraad en het hoofd Juridische Zaken is gesproken met alle betrokkenen. Op basis van het onderzoek, dat extern door een onafhankelijke partij is getoetst, zijn sancties opgelegd die recht doen aan de bevindingen.

Lees ook | 'Telegraaf-directeur mocht blijven zitten ondanks seksueel overschrijdend gedrag'

'Dit is een drama voor alle betrokkenen, in het bijzonder de vrouwen. Er worden maatregelen getroffen en er is nazorg aangeboden aan de melders', stelt hoofdredacteur Paul Jansen van De Telegraaf. Rien van Beemen, topman van Mediahuis Nederland, benadrukt te streven naar een veilige werkomgeving voor alle medewerkers van het bedrijf.

Talkshows

Als gevolg van de schorsing is Van Wely voorlopig niet te zien in in de talkshows van RTL en EditieNL, waar hij regelmatig aanschuift. 'Zijn nevenactiviteiten zijn voorlopig stilgelegd', zo laat een woordvoerder van RTL desgevraagd weten aan het ANP.

Eerder waren er al onthullingen over ongewenst seksueel gedrag rond onder meer het tv-programma The Voice of Holland en directeur voetbalzaken bij Ajax, Marc Overmars.

Gerelateerde artikelen