Media15 mei '22 15:26

Twitter tikt Musk op vingers om schenden geheimhoudingsplicht

Auteur: BNR Webredactie

Twitter beschuldigt zijn potentiële koper Elon Musk ervan zich niet aan een geheimhoudingsovereenkomst te hebben gehouden. Musk onthulde eerder dat de steekproefgrootte voor een controle op nepaccounts bij het platform standaard honderd gebruikers is, waarmee hij gevoelige informatie naar buiten zou hebben gebracht. De topman van Tesla maakte zelf bekend daarop te zijn benaderd door het juridisch team van het bedrijf.

Elon Musk
Elon Musk (ANP / Associated Press)

Musk is al akkoord met het bestuur van Twitter om het bedrijf voor 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro) te kopen en van de beurs te halen. Vrijdag kondigde hij dat hij eerst meer duidelijkheid wil over het aantal spamaccounts bij de berichtendienst. Uit een officieel document van Twitter bleek eerder deze maand al dat minder dan 5 procent van de dagelijkse gebruikers uit spamaccounts bestaat. Het aantal actieve gebruikers is belangrijk voor de potentiële winstgevendheid, omdat spamaccounts niet reageren op advertenties.

Lees ook | Elon Musk werkt aan mysterieus product 'x'

Steekproef

Musk zei dat zijn team 'een willekeurige steekproef van 100 volgers' op Twitter zou testen om nepaccounts te identificeren. Hij koos naar eigen zeggen voor dat aantal omdat Twitter zijn berekeningen voor nepaccounts ook altijd baseert op deze steekproefgrootte. Met die laatste opmerking zou Musk dus de geheimhouding hebben geschonden.

Lees ook | Elon Musk onder vergrootglas toezichthouder om overname Twitter


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen