Media24 mei '22 17:58Aangepast op 24 mei '22 19:17

‘Afdreigbrief’ John de Mol in handen van BNR

Auteur: BNR Webredactie

Podcastmakers Mark Koster en Ton F. van Dijk hebben de afdreigbrief in handen gekregen waarmee John de Mol, Willeke Alberti en Johnny de Mol zeggen gechanteerd te zijn. Ex-vriendin en vermeend slachtoffer van Johnny de Mol, Shima Kaes, zou geld hebben geëist in ruil voor het zwijgen over de mishandeling door Johnny de Mol.

John de Mol bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
John de Mol bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. (ANP / MMP)

Naar aanleiding van de brief, die in september werd verstuurd, meldde de advocaat van De Mol, Peter Plasman, dat de familie zich bedreigd voelde. Kaes en haar juridisch adviseur Karim Aachboun ontkenden dat er om geld zou zijn gevraagd.

Luister ook | Koster en Van Dijk: De rookgordijnen van John de Mol

Aangifte

Voor de familie de Mol was de brief vorig jaar reden om aangifte te doen tegen Kaes en haar juridisch adviseur wegens poging tot afdreiging. Volgens advocaat Allon Kijl is dit een ernstig strafbaar feit, waarbij het noodzakelijk is om te bewijzen dat iemand dreigt - of dat probeert - een geheim te onthullen en daarvan af te zien in ruil voor een financiële tegenprestatie.

Waar de podcastmakers het antwoord op zoeken: voldoet de brief aan de criteria aan de hand waarvan iets een strafbaar feit is? Is er inderdaad sprake van poging tot afdreiging? En tenslotte beantwoordt Mark Koster, auteur van het boek die de hele kwestie aan het licht bracht, de vraag of er überhaupt sprake was van een ‘geheim’,

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie doet op dit moment onderzoek naar zowel de aangifte wegens poging tot afdreiging door Kaes, als de aangifte wegens zware mishandeling en poging tot doodslag tegen Johnny de Mol.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen