Media3 jun '22 13:04

BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark naar RTL Nieuws

Auteur: BNR Webredactie

Hoofdredacteur Mireille van Ark verlaat BNR per 1 september. Ze stapt over naar RTL Nieuws om daar als adjunct-hoofdredacteur aan de slag te gaan. FD Mediagroep betreurt het om een in alle opzichten uitstekende collega kwijt te raken.

Mireille van Ark is ruim acht jaar aan BNR verbonden geweest. Twee en een half jaar geleden is ze Sjors Fröhlich opgevolgd als hoofdredacteur. Die intern breed gedragen benoeming heeft ze volledig waargemaakt.

Mireille van Ark
Mireille van Ark (BNR)

Algemeen directeur Eugenie van Wiechen van FD Mediagroep: ‘Mireille heeft heel goed werk gedaan voor BNR in een periode die van tijd tot tijd lastig was. Tijdens corona en het werken op afstand heeft ze een reorganisatie geleid en de programmering gewijzigd. Tegelijkertijd heeft ze ook hard gebouwd aan onze digitale activiteiten. Zo is BNR in NLO onderzoek onlangs uitgegroeid tot de grootste commerciële podcastuitgever. Ook op de FM gaat het goed met de zender. Kortom, Mireille heeft geweldig werk gedaan en we zullen haar erg missen.’

'Fijne en bijzondere tijd'

Van Ark: ‘Ik heb een hele fijne en bijzondere tijd gehad bij een van de mooiste mediabedrijven van Nederland. Na een drukke coronaperiode, waarin ik samen met de redactie heb gewerkt aan de digitale toekomst van BNR, ben ik toe aan een nieuwe start. Bij RTL ga ik aan de slag met de verdere strategieontwikkeling van alle merken van RTL Nieuws.’

Van Ark is verheugd dat ze bij RTL Nieuws in haar nieuwe functie kan werken aan onder meer strategieontwikkeling, waar de zender naar op zoek was. In de combinatie van journalistiek en managementactiviteiten kunnen haar kwaliteiten goed tot hun recht komen.

De komende periode zal een start gemaakt worden met de zoektocht naar een goede opvolger conform de procedure in het redactiestatuut.

Gerelateerde artikelen