Media1 jul '22 18:00Aangepast op 5 jul '22 14:17

Buitenlandredactie van BNR zoekt een stagiair!

Auteur: BNR Webredactie

BNR zoekt een stagiair voor de buitenlandredactie! En dat is veel meer dan alleen maar meekijken; bij BNR mag je ook echt aan de slag.

Tijdens deze stage ga je bij BNR op de buitenlandredactie werken aan allerlei programma's en podcasts. De focus ligt op BNR Europa, het wekelijkse Europa-programma van BNR dat ook een verdiepende podcastversie heeft. Daarnaast kun je meewerken aan allerlei internationale projecten - en ook bij een programma als BNR De Wereld en de podcasts BNR Perestrojkast en De Strateeg kun je een kijkje in de keuken krijgen!

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je zo breed mogelijke journalistieke vaardigheden ontwikkeld. Daarom zul je ook zo nu en dan meedraaien op de nieuwsredacties. Op deze manier leer je vanzelf of de verdieping en/of de snelheid van het nieuws je ligt!

Wat je doet? Research, je spreekt deskundigen en betrokkenen , neemt gesprekken met ze op en schrijft webartikelen. Ook zorg je voor de verspreiding op sociale media. En omdat je stage loopt bij de radio, gaan we heel hard aan de slag met je audiovaardigheden, zodat je straks kunt monteren als de beste!

Wie ben jij?

- Je bent leergierig, nieuwsgierig en kan doorpakken wanneer het nodig is.

- Je hebt interesse in radiomaken, artikelen schrijven, journalistiek onderzoek en het buitenland.

-Je hebt goed gevoel voor nieuws en zet alles op alles om het boven tafel te krijgen.

-Ervaring met audio is niet verplicht, maar wel gewenst.

- Je bent niet bang om de telefoon te pakken.

Wij willen het nieuws binnen onze redactie vanuit verschillende perspectieven bekijken. Daarom nodigen we uitdrukkelijk stagiaires van alle achtergronden uit om te reageren.

BNR

BNR is een nieuwszender met nét iets meer aandacht voor nieuws over ondernemen en economie. Het redactieteam is jong, enthousiast en zit in Amsterdam, vlakbij het Amstelstation.

Interesse?

Stuur dan een mail met korte motivatie en je cv naar Geert Jan Hahn: geertjan.hahn@bnr.nl.

Gerelateerde artikelen