Media1 aug '22 16:30

Zomerlijst | China Podcast

Auteur: BNR Webredactie

China is een intimiderend groot en complex land. Maar je kunt er niet om heen. Geopolitiek, militair, economisch en wetenschappelijk: China is overal en wordt steeds belangrijker. In de China Podcast zocht eerst Mark Beekhuis en vanaf 2020 Li'ao Wang met gasten uit hoe het land werkt. Dit zijn de beste vijf afleveringen om tijdens jouw vakantie China beter te leren begrijpen. Of je nou naar China op vakantie gaat, of er vanaf een strandbedje op Ameland meer over wil leren.


Klimaatneutraal?

China is nu verantwoordelijk voor een kwart van de totale CO2-uitstoot van de wereld. Met grote gevolgen voor de eigen bevolking. Lukt het China inderdaad om in 2060 klimaatneutraal te zijn?


Innovaties?

China wil zo snel mogelijk zelfvoorzienend worden. Daarom wordt er door het land meer in wetenschap geïnvesteerd dan de 27 EU-landen samen doen. Maar, waar blijven de échte Chinese innovaties dan?


Techgiganten

Het land heeft zich de afgelopen twintig jaar op technologisch gebied gigantisch ontwikkeld. Kijk maar naar Alibaba, Tencent en ByteDance. Hoe machtig zijn zij nog?


Zelfvoorzienend

China wil op technologisch gebied wereldleider worden. Hoe willen ze dat gaan doen, en kan dat wel? En wat betekent deze wens voor de Chinese maatschappij?


Social media

Het land in het verre oosten blokkeert westerse sociale media, maar Chinese sociale media zijn wél toegestaan. Hoeveel censuur wordt er toegepast op de platformen? En welke rol spelen influencers hierin?Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen