Gelato
Eveline en Donatello bespreken (en proeven) hun lievelingssmaken en duiken in de geschiedenis van een van de allerberoemdste Italiaanse producten. Wat maakt Italiaans ijs zo bijzonder? Hoeveel ijs eten de Italianen per jaar?
Traffico
Mocht je de komende maanden naar Italië afrijzen, dan moet je deze aflevering luisteren. Wat zijn de regels en gewoontes van il traffico Italiano? Hoe zijn de wegen, de files, en waar haal je de broodjes onderweg?
(Over)toerisme
De binnensteden van toeristische steden zijn na de coronacrisis drukken dan ooit. Geen stad is zo druk als Venetië. Hoe is de verhouding tussen bewoners en bezoekers in Venetië zo zoek geraakt, en wat kan er worden gedaan om het tij te keren?
Slow- en Fastfood
Donatello en Eveline duiken in de geschiedenis van de Slowfood-beweging die zich inzet voor het behoud van de traditionele, pure keuken en zich afzet tegen de industriële productie van voedsel, en ooit begon als protestreactie op de opening van McDonald's in Rome.
Olanda
Een bijzondere aflevering met veel persoonlijke immigratieverhalen van luisteraars én van Donatello zelf. Want de afgelopen eeuw vertrokken er duizenden Italianen naar Nederland tijdens verschillende migratiegolven. De vader van Donatello is daar één van.