Media1 aug '22 16:39Aangepast op 2 aug '22 11:07

Zomerlijst | De Technoloog

Auteur: BNR Webredactie

Of je nou in een ver zonnig oord bent of een geniet vanuit Casa Balconica, in de Technoloog leer over innovatie van eigen bodem. Prachtigluistervoer over waar een klein land groot in kan zijn.


Teleporteren

Het is Delftse wetenschappers gelukt om kwantuminformatie te teleporteren over een netwerk tussen drie computers: een wereldprimeur. Wat gaat de toekomst van kwantumtechnologie ons brengen, en waarom hebben we een kwantumnetwerk dan eigenlijk nodig?


Lightyear

De Lightyear One is het eerste model van de Nederlandse fabrikant van elektrische auto's die kunnen rijden op zonne-energie. Er komen slecht 946 exemplaren, voor een forse prijs - dat wel - maar in de aankomende jaren een volgend model ontwikkeld worden, die zo'n 30.000 euro zal gaan kosten. Het verhaal hoor je hier.


Mollie

Aanvankelijk richtte Mollie zich vooral op microbetalingen en de verkoop van sms-berichten. Later besloot het bedrijf zich volledig te focussen op betalingsverkeer. Halverwege 2020 werd de waarde van Mollie voor het eerst geschat op één miljard dollar: een unicorn. Inmiddels is dat getal opgelopen naar 5,4 miljard.


Watermanagement

Het idee voor deze aflevering werd al even geleden geboren. Met de watersnood in Limburg werd het thema actueel. Het watermanagementcentrum werkt aan technologie voor omgang met grote hoeveelheden water. Hoe het zit hoor je hier.


Esports

Team Liquid is één van de grootste e-sports-teams ter wereld. In twintig jaar groeide het uit tot een wereldtopper in zestien verschillende games. Een gesprek over de opkomst van e-sports, het trainen van de beste spelers en het businessmodel achter het team.Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen