Media1 aug '22 16:33

Zomerlijst | Cryptocast

Auteur: BNR Webredactie

De Cryptocast reist niet alleen af naar naar El Salvador, maar neemt je deze zomer ook mee naar vergezichten over de toekomst van de bitcoin en de effecten van inflatie.


El Salvador

El Salvador heeft de bitcoin erkend als wettig betaalmiddel. Een primeur voor het land dat voorheen vooral gekenmerkt werd door armoede, crimineel geweld en corruptie. Aaron van Wirdum en Bart Mol hebben de invoer van bitcoin van dichtbij meegemaakt.


De Toekomst

Wat is de toekomst van bitcoin? Bert Slagter heeft er over nagedacht en is positief over de lange termijn, maar ziet ook veel krachten die aan de bitcoin trekken.


Lightning!

Waar bitcoin voorheen bekend stond als traag en duur, kunnen via het lightning network supersnelle transacties plaatsvinden die ook nog eens bijna gratis zijn. Toch zijn er ook hier nog moeilijkheden die moeten worden opgelost. En dan hebben we ook nog de rings of fire. Dit moet je weten:


Bitcoin voorspellen

De on-chainanalyse is één van de unieke eigenschappen die de cryptomarkt eigen is. Waarvoor is het nuttig, hoe verschilt het van technische analyse en welke rol speelt deze techniek nog nu de markt steeds professioneler wordt?


Inflatie

De inflatie is al maanden hoog, sterker: sinds 1982 is de inflatie in Nederland niet zó hoog geweest. Is dit reden voor zorg? Te gast is econoom en oud directeur van De Nederlandsche Bank Lex Hoogduin. Over de oorzaken, de meetmethode en de impact van ongedekt én gedekt geld op de inflatie.Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen