Media22 jul '22 16:10

Snap keldert op Wall Street na zwakke resultaten

Auteur: ANP

Snap, het moederbedrijf van de app Snapchat, zag vrijdag ruim een derde aan beurswaarde verdampen op de aandelenbeurzen in New York. Het platform voor video- en fotoberichten leed afgelopen kwartaal veel meer verlies en boekte de zwakste omzetgroei sinds de beursgang in 2017. Veel analisten schroefden hun aanbevelingen voor Snap terug na de teleurstellende resultaten.

(Avishek Das / SOPA Images/Sipa USA)

Een groot probleem is volgens Snap dat bedrijven hun budgetten voor advertenties verlagen, vanwege algehele economische onzekerheid. Dit zou een voorbode kunnen zijn van tegenvallende resultaten bij andere socialmediabedrijven die voor hun inkomsten vooral afhankelijk zijn van adverteerders. Facebook-moederbedrijf Meta en het digitaal fotoprikbord Pinterest stonden daardoor ook onder druk en verloren bijna 5 en zo'n 11 procent. Google-moeder Alphabet, dat ook sterk afhankelijk is van reclame-inkomsten, daalde een kleine 2 procent.

Twitter

Berichtendienst Twitter, die ook met cijfers kwam, noteerde wel 0,2 procent in de plus. Twitter, dat met Tesla-topman Elon Musk is verwikkeld in een juridisch conflict over de overname van het bedrijf, leed afgelopen kwartaal een onverwacht verlies. Ook de omzet viel tegen. Maar vanwege het conflict met Musk geeft het bedrijf geen verwachting voor het huidige kwartaal.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent hoger op 32.171 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 4001 punten en techgraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in op 12.031 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen