Media9 sep '22 16:00

Ook Omroep MAX geeft medewerkers tot 2023 crisiscompensatie

Auteur: ANP

Ook Omroep MAX gaat werknemers de komende drie maanden crisiscompensatie geven. Dat laat omroepbaas Jan Slagter desgevraagd aan het ANP weten. Eerder maakte ook AVROTROS bekend medewerkers en zzp'ers te willen helpen in deze tijden van inflatie en koopkrachtdaling, zolang de overheid dat niet doet. Het kabinet zegt pas in 2023 maatregelen te kunnen nemen om de koopkrachtdaling te compenseren.

Image
(Fotopersbureau HCA)

'De huidige energiecrisis en torenhoge inflatie treft veel mensen in de portemonnee', aldus Slagter. 'Bij de een komt de klap harder aan dan bij de ander. Als werkgever voel ik de verantwoordelijkheid om te kijken of we een rol kunnen spelen om deze financiële tegenvallers enigszins op te vangen. Vanaf oktober doet MAX een tijdelijke financiële tegemoetkoming aan het vaste personeel. Deze regeling loopt in principe tot en met december 2022. Naar een regeling voor vaste freelancers kijken we nog.'

100 tot 300 euro

De regeling houdt in dat werknemers tussen de 100 en 300 euro netto per maand erbij krijgen. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het salaris. BNNVARA laat vrijdagmiddag weten 'ook te kijken naar de mogelijkheden om onze medewerkers te kunnen helpen in deze periode van hoge inflatie'. Een nadere toelichting geeft een woordvoerder niet.

Lees ook | 'Geef studenten ook energiecompensatie'

KRO-NCRV laat weten 'als onderdeel van de publieke omroep hierover eerst in gesprek te gaan met collega-omroepen alvorens ons individueel uit te spreken over het navolgen van deze actie. De lonen worden betaald vanuit belastinggeld en hier gaan wij uiteraard zeer zorgvuldig mee om.' De VPRO laat desgevraagd weten 'vooralsnog voldoende verhoging in de cao te zien. Daarnaast gaan we zorgvuldig om met betalingen in de lijn van fair practice-afspraken'.

Journalistenvakbond NVJ roept alle andere omroepen, uitgevers en mediabedrijven op om het voorbeeld van AVROTROS en Omroep MAX te volgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen