Media15 okt '22 10:16

Site: mede-investeerders Musk krijgen geen zeggenschap Twitter

Auteur: ANP

Als Tesla-topman Elon Musk Twitter overneemt, krijgt hij het alleen voor het zeggen bij het socialemediabedrijf. Andere investeerders hebben een overeenkomst getekend waarin staat dat zij geen zeggenschap krijgen, meldt de Amerikaanse nieuwswebsite The Information. Musk haalde eerder dit jaar toezeggingen van mede-investeerders op die miljarden in Twitter wilden steken.

Twitter staat op het punt om overgenomen te worden door Elon Musk.
Twitter staat op het punt om overgenomen te worden door Elon Musk. (Anadolu Agency)

Zo is Oracle-oprichter Larry Ellison bijvoorbeeld bereid 1 miljard dollar in de overname te steken, werd in mei duidelijk uit officiële documenten. Ook cryptobedrijf Binance doet mee en is goed voor 500 miljoen dollar. De huidige Twitter-investeerder prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saudi-Arabië wil zijn aandelen behouden. Dat zijn er zo'n 35 miljoen die tegen de door Musk geboden prijs van 54,20 dollar per aandeel in totaal zo'n 1,9 miljard dollar waard zijn.

Lees ook | Mogelijke geldstromen Elon Musk en Kremlin onderzocht

Musk praatte toen nog met andere bestaande aandeelhouders, onder wie Twitter-oprichter Jack Dorsey, of zij ook aandeelhouder willen blijven. Of die gesprekken zijn afgerond en resultaat hebben opgeleverd is niet direct duidelijk. Deze zomer zei Musk nog af te zien van de overname, maar vorige maand wilde hij Twitter toch weer kopen.

Als meer huidige aandeelhouders hun belang in Twitter willen houden, heeft Musk minder geld nodig voor de overname. Die kost hem 44 miljard dollar als hij alle aandelen over zou nemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen