Media16 dec '22 12:44

Leuk voor kerst: Donald Trump verkoopt NFT's van zichzelf

Auteur: Julian Verbeek

In een 'belangrijke bekendmaking' presenteerde de voormalig Amerikaanse president Donald Trump een collectie digitale verzamelplaatjes van hemzelf. Hoewel de Trump-parafernalia met hoon werden ontvangen, waren alle 45.000 voorwerpen binnen twaalf uur uitverkocht.

'Donald Trump hier, hopelijk jouw favoriete president', begint Trump zijn aankondiging atypisch bescheiden, om te vervolgen: 'beter dan Lincoln, beter dan Washington'. Voor 99 dollar waren kaarten te bemachtigen van Trump met een brandende fakkel van de vrijheid, als Superman met of zonder met laserogen, op een rood-blauwe olifant en talloze andere poses.

In een 'belangrijke bekendmaking' presenteerde voormalig president Donald Trump een collectie digitale verzamelplaatjes van zichzelf. De kaarten waren binnen twaalf uur uitverkocht.
In een 'belangrijke bekendmaking' presenteerde voormalig president Donald Trump een collectie digitale verzamelplaatjes van zichzelf. De kaarten waren binnen twaalf uur uitverkocht. (Bron: Truth Social)

Lees ook | Republikeinen willen geen Trump, maar Trumpisme

'Mijn gemeenschap'

Op zijn eigen sociale medium Truth Social zette hij deze NFT's in de verkoop. NFT staat voor 'non-fungible token', wat inhoudt dat het een digitaal object is dat op de blockchain staat en dus niet vervangbaar is. Met deze kaarten word je volgens de voormalig leider van de Vrije Wereld 'lid van een selecte gemeenschap, mijn gemeenschap'.

De 45ste president van de Verenigde Staten maakte recent bekend dat hij een gooi doet naar een nieuwe termijn in het Witte Huis. Vooralsnog lijkt zijn belangrijkste politieke standpunt daarin dat hij de vorige verkiezingen, in tegenspraak met alle verkiezingsinstanties, naar zijn inzicht helemaal niet had verloren.

Luister ook | Amerika Podcast - #157 Wat nu, Donald?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen