Mobiliteit12 feb '16 07:06

Pik een graantje mee van happy hour aan de pomp

Auteur: Thijs Baas

Tankstations veranderen steeds vaker de literprijs zodra de zon onder gaat. Dat blijkt uit navraag van BNR. Bij inmiddels tientallen tankstations is een liter overdag - of op koopavonden - goedkoper dan 's nachts.

Foto: ANP
Foto: ANP

Doorgaans gaat het over niet meer dan een paar cent per liter, zegt Erik de Vries, directeur van NOVE - de branchevereniging voor brandstofhandelaren. "Het is eigenlijk in opkomst omdat tankstations proberen vaste klanten meer aan zich te binden. Typisch genoeg zie je dat het niet op hele grote borden langs de snelweg staat. Het wordt vaak naar buiten gebracht via social media of push-berichten, zodat de vaste klanten daar hun voordeel bij kunnen behalen."

 

Op de websites van de meeste tankstations wordt het ongetwijfeld wel vermeld, maar er zijn ook pompen die het puur via hun eigen kanalen laten weten. Het gaat dan ook niet om enorme bedragen. "Ik denk dat als je één keer in de week tankt, je op jaarbasis een paar tientjes bespaart. Dat is toch meegenomen en je hoeft er maar een kleine moeite voor te doen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen