Mobiliteit7 jan '16 13:23

Glibberen in het hoge Noorden

Auteur: Jolijn Mes

Nog steeds code rood in het land: scholen zijn dicht, post wordt niet bezorgd en afval niet opgehaald. Voor bergingsbedrijven zijn dit drukke dagen, want door de ijzel zijn er de afgelopen dagen veel auto-ongelukken gebeurd.

Een vrachtwagen is van de weg afgeraakt langs de A37 in verband met de gladheid. Foto: ANP
Een vrachtwagen is van de weg afgeraakt langs de A37 in verband met de gladheid. Foto: ANP

Verslaggever Martijn de Rijk is in Assen, om bij bergingsbedrijf Logicx de schade op te nemen: “In de loods staat de vangst van de afgelopen dagen, waaronder een Fiatje dat normaal een rechthoekige vorm heeft, maar nu meer een driehoek is. En een andere auto, die volhangt met kroos, gras en modder. Het is een blikken ellende.”

IJzel zie je niet
Dinsdagavond was de piektijd voor het bergingsbedrijf. Sleepwagenchauffeur Peter Krisman legt uit waarom het zo misging: “Sneeuw kun je natuurlijk goed zien, maar ijzel niet. Als je met een normale snelheid van een droge snelweg afkomt en je opeens op ijs staat, ga je echt alle kanten op als je begint te remmen.”


 
Wie wil voorkomen door het bergingsbedrijf te worden opgepikt, kan kiezen voor het openbaar vervoer. De Rijk: “Er wordt in ieder geval gepoogd de normale dienstregeling weer op gang te brengen. Maar er wordt wel gewaarschuwd dat er wel eens wat uit kan vallen, dus houd rekening met vertraging.”

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen