Mobiliteit31 aug '15 08:05

Rij-examen zonder omwegen, als je maar betaalt

Auteur: Thijs Baas

Wie geen zin heeft om rijlessen te volgen, kan voortaan meteen examen doen. Het bedrijf De Rijexamen Service regelt voortaan namelijk voor leerlingen direct een examen bij het CBR. Het nieuwe concept zorgt voor opschudding in de rijscholenbranche. Verbieden? Geen goed plan, vindt de Bovag.

Foto: ANP
Foto: ANP

"Het bevordert zeker niet de verkeersveiligheid, die wij als rijschoolhouders hoog in het vaandel hebben. Het zou betekenen dat mensen op een rij-examen verschijnen die nog niet klaar zijn om aan het grote werk te beginnen. Er wordt goed aan de poort gecontroleerd, dus ik heb alle vertrouwen in de capaciteiten van de examinatoren om dat goed te scannen, maar er kan wel eens iemand tussendoor glippen."


 

Ook de Bovag staat niet te juichen, maar rijles is nou eenmaal niet verplicht in Nederland, onderkent Tom Huyskens van de Bovag. "Je moet bij het examen laten zien dat je goed kunt rijden. Een rijopleiding is cruciaal; je ziet in alle internationale statistieken dat Nederland een van de meest verkeersveilige landen is en ik durf wel te stellen dat dat mede komt door het hoge niveau van de verkeersopleidingen."

Gerelateerde artikelen