Mobiliteit19 jan '16 17:45

Wiebelende wielen op de redactie

Auteur: Didi Levison

Het is een wereldwijde hit op twee wielen maar mag in Nederland nog steeds de openbare weg niet op. Niet zo gek als je bedenkt dat het helemaal niet zo gemakkelijk is om het voertuig te 'besturen'. De redactie van BNR probeerde het uit.

Rene de Monchy op een 'Oxboard'. Foto: Jolijn Mes
Rene de Monchy op een 'Oxboard'. Foto: Jolijn Mes

Het BNR- programma Zakendoen met.. kreeg bezoek van de firma 'Oxboard' die uiteraard met hun hoverboard (of: oxboard) de redactie op kwam rijden. Wij als redacteuren schrijven en praten er veel over maar het gevaarte zelf beklimmen was er nog niet van gekomen. Daar moest maar eens verandering inkomen. En nu er zich toch een exemplaar op de redactie bevond wilden we het wel eens uitproberen.

Eindoordeel: een beetje instabiel, ook wel een beetje eng maar voor de gevorderde gebruiker een zeer praktisch vervoermiddel.

Bekijk hier de test:

Redactie test hoverboard uit

Vanmiddag was Oxboard te gast in de studio. Niet met de auto, het OV of op de fiets, maar rollend op een elektrisch plateau op wielen. En dat wilden wij natuurlijk ook proberen: https://www.bnr.nl/nieuws/mobiliteit/147048-1601/wiebelen-op-wielen?87

Geplaatst door BNR Zakendoen Met op dinsdag 19 januari 2016

 

Gelukkig zijn we niet de enige. Want dat niet iedereen in de wieg gelegd om zich zonder problemen op het elektrische platteau te vervoeren blijkt wel uit de ervaring van topboxer Mike Tyson:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen