Mobiliteit13 mrt '14 13:36Aangepast op 13 mrt '14 16:28

Helikopter neergestort bij Hilversum

Auteur: BNR Webredactie

De helikopter die donderdag neerstortte op het vliegveld van Hilversum, probeerde op te stijgen.

Peter Keizer van de Politie Midden Nederland: "De helikopter wilde opstijgen maar kantelde op geringe hoogte. Daarop raakten de rotorbladen de grond. De drie mannen die erin zaten konden nog voordat de brand uitbrak het toestel tijdig verlaten."

Het toestel was niet hoog boven de grond toen het misging en had nog niet veel snelheid. "De helikopter is in brand geraakt en redelijk beschadigd. Tijdens en kort na het gebeuren is het uit voorzorg het luchtruim boven het vliegveld afgesloten geweest. Dat is inmiddels weer vrijgegeven. De luchtvaartpolitie verricht onderzoek naar de oorzaak van het ongeval."

De drie inzittenden van de helikopter zijn gewond geraakt, waarvan één ernstig, zegt Keizer. Vliegveld Hilversum en het luchtruim erboven zijn afgesloten. Ambulances, de brandweer, een traumahelikopter en de politie zijn ter plaatse.

Burgerhelikopter
Het ging om een burgerhelikopter, niet om een militair toestel, aldus de politie. De luchtvaartpolitie doet nog nader onderzoek naar het ongeval en de omstandigheden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen