Mobiliteit27 okt '14 07:48Aangepast op 2 nov '14 11:34

Rai Vereniging vreest rem op fiets van de zaak

Auteur: Thijs Baas

De 'fiets van de zaak' staat op de helling, vrezen brancheverenigingen en oppositiepartijen. In de plannen van staatssecretaris Wiebes verdwijnt de aparte regeling met belastingaftrek. Daarvoor in de plaats komt een grote bedrijfspot, waar ook het kerstpakket en de bedrijfsuitjes uit worden betaald. Vandaag buigt de Tweede Kamer zich over deze regeling.

En dat betekent het einde van de bedrijfsfiets, vermoedt Harald Bresser van de Rai Vereniging. "De staatssecretaris heeft gezegd de werkkostenregeling per januari 2015 volledig én verplicht in te voeren. En daarmee zou de bedrijfsfiets kunnen verdwijnen. En daar zijn we niet blij mee. Wiebes zou net als voor mobiele telefoons, tablets en gereedschappen een vrijstlling in de WKR en dat zou hij ook voor fietsen moeten doen."

Fietsen naar het werk is immers ook goed voor de gezondheid en voor het milieu. "Aan de andere kant maken we afspraken met staatssecretaris Mansveld over het fietsen naar het werk, en dan doet Wiebes dit en killt daarmee bijna die bedrijfsfietsen. Daar zijn we niet blij mee. Nou zijn er in een ander domein wel nota's van CDA, SP, PvdA en D66, die allemaal puntenplannen voor de fiets aan de orde brengen, dus misschien dat één van die partijen naar aanleiding van het verhaal in de Kamer tegen het plan van de coalitie stemt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen