Mobiliteit26 nov '15 14:21

Noord-Brabant kampioen autoschade

Auteur: BNR Webredactie

Brabanders dienen de meeste schadeclaims in na aanrijdingen met auto's in het verkeer. Dat blijkt uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars.

Volgens de organisatie blijkt dat in Noord-Brabant per 1.000 inwoners het afgelopen jaar bijna 34 schadeclaims binnenkwamen. Daarmee veroorzaken de Brabanders net even meer autoschade dan hun zuiderburen in Limburg, dat met ruim 32 schadeclaims per 1.000 inwoners op plek twee eindigt. De minste schade wordt veroorzaakt in de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Dat Brabanders de meeste auto-ongelukken veroorzaken zou kunnen komen door het wegennet, aldus verslaggever Noud Broekhof. In Noord-Brabant ligt het meest uitgebreide wegennet van alle Nederlandse provincies. Eerder onderzoek van schadespecialist CED wees al uit dat in Noord-Brabant vorig jaar bijna 20 procent meer schades werden geclaimd dan het landelijk gemiddelde.

Totale aantal schadeclaims gedaald
Het Verbond van Verzekeraars publiceerde vandaag cijfers over het aantal ongelukken in het verkeer waarbij auto's betrokken zijn. In 2014 daalde het totale aantal schadeclaims van auto-ongelukken met 21.000 stuks naar 461.000 ten opzichte van het jaar ervoor. Laagstaande zon tijdens ochtend- en avondspits leidt tot de meeste ongelukken aldus de organisatie.

De meeste autoschade wordt veroorzaakt op vrijdag, terwijl geheel in tegenstelling tot de uitdrukking 'zondagsrijder' de minste ongelukken gebeuren op zondag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen