Mobiliteit23 feb '16 14:18

Directeur Arriva Nederland: Dit raakt me persoonlijk

Auteur: Judith Laanen

De directeur van Arriva Nederland noemt het treinongeluk van vanmorgen bij Dalfsen, waarbij de machinist van de trein omkwam, een "hele harde slag voor het bedrijf". Dat zegt hij tegen BNR.

Foto ANP
Foto ANP

De passagierstrein van Arriva kwam in botsing met een hoogwerker die het spoor overstak. Verslaggever Harmen van der Veen sprak een aangeslagen directeur van Arriva Nederland, Anne Hettinga: "Elk dodelijk ongeluk is een hele harde slag voor het bedrijf, en deze ook."

 

Het doet er volgens Hettinga "helemaal niet toe" of hij er zelf aan wat had kunnen doen: "Als er zoiets gebeurt, dan trek ik me dat persoonlijk aan. Het is een menselijke reactie, ik vind dat dat zo hoort. Onze medewerkers moet de betrokkenheid van de leiding ook voelen en dat dat oprecht is. Dat vertaalt zich in de manier waarop ik dit oppak, maar dat betekent niet dat ik niet professioneel kan denken."

Hettinga zegt niet veel meer te weten dan wat hij in de media verneemt. "Er is uitgebreid onderzoek gaande door alle instanties die daar normaal gesproken bij betrokken zijn, en die zullen ons zeker informeren."

Gerelateerde artikelen