Mobiliteit1 mrt '16 13:10

Veilig Verkeer Nederland voor meer 130 km-wegen

Auteur: Sam de Voogt

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is voor de uitbreiding van het aantal 130 km-wegen. Volgens de verkeersorganisatie blijkt uit cijfers dat het aantal slachtoffers niet is toegenomen sinds de maximumsnelheid is verhoogd

Foto ANP
Foto ANP

De VVN was de afgelopen vijf jaar nog subiet tegen de verhoging van de maximumsnelheid, maar is nu toch om. "Uit cijfers over het aantal verkeersongevallen en -slachtoffers in de periode 2010-2014 blijkt niet dat het aantal ongelukken verergerd is", zegt woordvoerder José de Jong. "De meeste slachtoffers vallen op 80 km-wegen en in woonwijken."

Andere organisaties riepen vanochtend minister Schultz op meer cijfers te publiceren over het aantal ongevallen op de 130 km-wegen. Met name over de oorzaak van de ongevallen is weinig bekend. Volgens De Jong "zou het mooi zijn als de cijfers worden gespecificeerd, maar dat wordt op dit moment niet bijgehouden." De verkeersorganisatie ziet er geen reden in eventuele publicatie van die cijfers af te wachten. "Wij baseren ons op de cijfers die we nu hebben, en die laten zien dat het niet erger is geworden sinds de 130 km-wegen zijn ingevoerd."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen