Mobiliteit23 mrt '16 22:04

Elektrisch autorijden heeft de toekomst, ook bij de overheid

Auteur: Judith Laanen

Minister Henk Kamp zelf durft de overstap naar de elektrische dienstauto nog niet aan. Maar Economische Zaken heeft al wel de eerste elektrische auto’s in de garage staan.

Elektrisch autorijden is de toekomst. Of ze pas in 2025 of 2035 verkocht zullen worden staat nog nergens vast, maar dát er in Nederland alleen nog maar elektrische auto's verkocht zullen worden is zeker. Regeringspartijen VVD en PvdA verschillen alleen nog maar van mening hoe snel de verbrandingsmotor ruim baan maakt.

Sinds vorige week zijn twee dienstauto's van het ministerie die op diesel reden vervangen door twee Tesla's, te weten model S9.0, vertelt Kamp.

 

Minister Kamp maakt zelf ook af en toe gebruik van de dienstauto's maar stapt voorlopig nog niet definitief over. "Ik moet regelmatig grote afstanden rijden; twee uur naar Brussel heen en terug, naar Groningen. Ik heb niet de overtuiging dat ik die reizen heen en terug vrij kan maken met een full electric auto. We moeten afwachten tot de actieradius van die auto's wat verder is gekomen."

Een motie van PvdA-Kamerlid Jan Vos, waarin hij pleit voor emissieloos rijden binnen negen jaar, ligt volgens Kamp "buiten de realiteit". "Als je kijkt naar wat we afgesproken hebben in het energieakkoord en wat de situatie nu is, ontraad ik nu die motie."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen