Mobiliteit31 mrt '16 09:37Aangepast op 5 aug '16 09:39

Vier uur voor vertrek op Schiphol door tekort marechaussee

Auteur: Thijs Baas

Een groot tekort aan marechaussees dreigt voor Schiphol. De druk op het korps wordt steeds groter door de verscherpte veiligheidsmaatregelen door terreurdreiging, meldt de Telegraaf vanochtend

Foto: ANP
Foto: ANP

Marechaussees die paspoorten controleren, zijn door de terreurdreiging belast met meer aangescherpte veiligheidstaken. "We hebben dringend behoefte aan een oplossing op de korte termijn. Anders kunnen we geen garantie geven dat de zomer goed verloopt. Dan handelen we soms meer dan 200.000 mensen per dag af”, zegt Schiphol-topman Jos Nijhuis in de Telegraaf.

Het afgelopen paasweekend waren de eerste voortekenen van de capaciteitsproblemen al zichtbaar. "We noteerden 630.000 passagiers, een groei van 5 procent. De rijen waren nog niet extreem, maar met de veel te krappe bezetting bij de paspoortchecks vrezen we het ergste voor komend vakantieseizoen”, zegt  Nijhuis. Maatschappijen als KLM, Corendon en TUIfly adviseren passagiers in De Telegraaf om zeker een uur vroeger aanwezig te zijn. Dat komt neer op vier uur voor vertrek van de vlucht, in plaats van de gebruikelijke 2 tot 3 uur. 
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen